Noget om forberedelser til langtur

Hvordan forbereder man sig egentlig på at sejle på langtur med sine børn og være væk fra den faste base i flere år, når man aldrig har prøvet det før? For os startede forberedelserne med at læse om andres oplevelser og erfaringer. Hundredevis af sejlblogs, bøger og faglitteratur om vind, vejr og navigation er blevet gennemlæst i de mørke vinteraftener. Kaptajnen har også lagt flere 100 timers research i at finde den bedst egnede båd til os (læs mere om hans overvejelser her). Og da vi først havde købt båden startede hele udstyrs-showet med research og beslutninger om til- og fravalg. Vi valgte at købe en båd, der var rigtig pæn standsmæssigt men med knap så meget legetøj i udstyrspakken, fremfor at købe en båd som havde været på langtur og derfor havde en masse udstyr – men hvor både båd og udstyr var slidt af turens strabadser. Det har vi ikke fortrudt, for det har givet os mulighed for selv at vælge udstyr frem for at betale (dyrt) for noget, der måske alligevel snart skal opdateres eller udskiftes.

Henover foråret har vi knoklet med klargøring. Båden har fået kutterstag, ankerspil, watermaker, nye kabler, AIS-sender/modtager og sceptictank. Den er blevet skurret og skrubbet, lakeret og poleret, og som prikken over i’et har Meretes søde og dygtige mor knoklet med at ombetrække hynder i salonen. Nu er vi snart for alvor klar til at flytte ombord. Sidste store udstyrsprojekt bliver en targabøjle, som er på vej med skib fra producenten i USA.

Så hvis vi skulle vise vores forår i billeder, ville det se således ud – læg især mærke til børnearbejderen Ludvig i ankerrummet i færd med at skrue et beslag fast.

targa
Vi afprøver 1:1 model af targabøjle fremstillet af elektrikerrør

 

kutterstag
Thomas Taatø fra Elvstrøm Sails Øst er i masten for at fastgøre kutterstaget

 

Sofa
Flotte ombetrukne hynder i salonen – hvid er sådan en praktisk farve 😉

 

Mange timers tålmodighed belønnet med selvfanget aftensmad
Mange timers tålmodighed belønnet med selvfanget aftensmad

 

Nylakeret nedgang og luge
Nylakeret nedgang og luge

 

Ludvig på arbejde i ankerrummet - han passer bedre derned end kaptajnen
Ludvig på arbejde i ankerrummet – han passer bedre derned end kaptajnen

 

ais
Vores AIS-signal på Marine Traffic

 

dæk
Nyskuret dæk med det nye ankerspil

 


One thought on “Noget om forberedelser til langtur

  1. Spændene at læse om jeres forberedelser 🙂 jeg er selv ejer af søsterskibet phantom 42 D-54, så det må være nære slægtninge! Han er blå ligesom jeres. Min plan er også langfart. Håber i nyder livet. Kh Simon

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s