Ruten

Vores rute er det, der kaldes den klassiske mælkerute. Vi skulle gerne blæse rundt om jorden med en stabil passatvind i ryggen og undgå orkansæsonerne.


Danmark til Caribien – juli til december 2016

København – Tyskland – Holland – England – Spanien – Portugal – Gibraltar – Marokko – De Kanariske Øer – Barbados

Afgang fra Sundkrogen i København mod Tyskland via Kielerkanalen til Cuxhaven. Derfra videre til Den Helder i Holland, hvorfra vi sejler til Dover i England, og videre ned ad den engelske kyst mod Plymouth og Falmouth. Herfra går turen over Biscayen til La Coruña i Spanien. Vi håber at krydse Biscayen senest i midten af august, hvilket giver os god lang tid til at nyde turen ned langs Spaniens og Portugals Atlanterhavskyst. Måske bliver der også tid til et besøg på Gibraltar. Omkring starten af oktober sejler vi mod Madeira og derfra videre til de Kanariske øer – måske bliver der også mulighed for en afstikker til Marokko alt efter vind- og vejrforhold og om vi er under tidspres. Vores tur rundt på de Kanariske øer er ikke planlagt i detaljer endnu, men vi ender på Tenerife i starten af november, hvorfra der den 19. november er afgang til Barbados. Vi regner med, at turen over Atlanten tager 18-25 dage.


Caribien til Galapagos – december 2016 til april 2017

Barbados – Grenadinerne – Saint Lucia – Martinique – Dominica – Guadeloupe – Aruba – Colombia – San Blas – Panama – Galapagos

Caribbean_general_map

I Caribien skal vi pjaske rundt i ca. 2 måneders tid inden vi sætter kursen mod Mellemamerika for at sejle gennem Panama-kanalen. Caribien tilbyder mange fantastiske oplevelser, men der er også andre ting i den region, der drager – for eksempel San Blas øerne i Panama og Cartagena i Colombia og vi vil også rigtig gerne til Costa Rica. Derfor har vi ikke lagt os fast på en bestemt rute i Caribien endnu. Omkring 1. marts skal vi gerne ankomme til Colon i Panama for at påbegynde papirarbejdet i forbindelse med vores gennemsejling af Panama-kanalen. På den anden side af Panama-kanalen venter Galapagos-øerne og måske også Kokosøen, som er en del af Costa Rica. Vi har en plan om at være igennem Panama-kanalen omkring den 15. marts, således at vi kan sejle fra Galapagos omkring 1. april til Marquesas i Fransk Polynesien. Det giver os længst mulig tid i Stillehavet inden orkansæsonen tvinger os videre.


Galapagos til Fransk Polynesien – april til juli 2017

Galapagos – Marquesas – Tuamotu – Selskabsøerne

Fransk polynesien

Fra Galapagos-øerne er der omkring 3000 sømil til Marquesas, som er den første øgruppe vi møder i Fransk Polynesien. Fransk Polynesien består af 5 øgrupper, hvoraf vi planlægger at besøge Marquesas, Tuamotu og Selskabsøerne (Tahiti og Bora Bora). Sejladsen fra Galapagos til Marquesas tager et sted mellem 3 og 4 uger, så vi skulle gerne ankomme i slutningen af april. Vores plan er at bruge 3 uger på øerne i Marquesas, 2 uger på Tuamotu-atollerne og 2 uger på Selskabsøerne. Med transportsejlads undervejs mellem øgrupperne regner vi med afgang fra Bora Bora og dermed farvel til Fransk Polynesien omkring 1. juli.

Fransk Polynesien til Indonesien – juli til oktober 2017

De sydlige Cook øer – Niue – Tonga – Fiji – Vanuatu – Papua New Guinea – Indonesien

Polynesien-001

Her er ruten ikke planlagt i detaljer endnu, men vi regner med at gå til de sydlige Cook øer med besøg på Raratonga, Aituka og Palmerston. Herfra videre vestpå med et muligt stop på Niue, inden vi når Tonga, hvor vi regner med at besøge Vava’u-øgruppen. Videre igen til Fiji og Vanuatu, som hver især også bugner af spændende oplevelser. Der er heldigvis stadig tid til at læse op på områderne, og vi regner også med at møde andre sejlere undervejs, som har gode forslag til do’s and dont’s. Inden vi når Indonesien, tager vi et stop i Papua New Guinea – mest fordi der i hovedbyen Port Moresby ligger et indonesisk konsulat, hvor vi skal søge om visum til Indonesien.


Indonesien til Thailand – oktober 2017 til januar 2018

Indonesien – Malaysia – Singapore – Thailand

Ruten er ikke planlagt i detaljer endnu.

 

Thailand til København – januar til juli 2018

Ruten er ikke planlagt i detaljer endnu.